Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εγκεκριμένο από το Υπουργείο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄τάξης. Μετά από προγραμματισμό  επισκέφτηκαν το σχολείο δύο μαίες από το Κέντρο Υγείας Βόλου, οι οποίες κατά τις δύο τελευταίες ώρες του σχολικού προγράμματος ανέπτυξαν στις μαθήτριες και στους μαθητές δύο θέματα: α)" Είμαι έφηβος/η, τι μου συμβαίνει" και β) " Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα". 

   Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές/τριες να ενημερωθούν με εγκυρότητα και υπευθυνότητα  για ζητήματα που αφορούν την κρίσιμη και ευαίσθητη ηλικία τους και για τα οποία  οι γνώσεις τους είναι ελλιπείς ή και εσφαλμένες. 

     Οι μαθητέες/τριες έδειξαν ενδιαφέρον για τα θέματα, υπέβαλαν ερωτήσεις και  συζήτησαν γι΄αυτά. 

 

   

 

 

 

Βράβευση μαθητών/τριών του σχολείου μας σε ποιητικό διαγωνισμό Heiku στη γαλλική γλώσσα.

    Για δεύτερη χρονιά μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γαλλικών κας Σκοπελίτου Γεωργίας συμμετείχαν σε διαγωνισμό ποίησης Heiku με θέμα την ειρήνη, σε εθνικό επίπεδο.

   Και την περασμένη χρονιά είχαν διακριθεί και φέτος κατέκτησαν το Βραβείο της Δεύτερης κατηγορίας και την πρόκρισή τους για συμμετοχή  στο  διαγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

   Οι μαθητές/τριες που βραβεύθηκαν είναι : ο Γιάννης Σταματίου, η Μαριέτα Σπυρέλη και η Ελένη Χριστοδούλου της Γ΄ Τάξης.

Επίσκεψη μαθητών στο «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Βόλου»

    Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, μαθητές και μαθήτριες που συγκροτούν το Δεκαπενταμελές συμβούλιο του σχολείου μας επισκέφθηκαν το ΕΕΕΕΚ Βόλου. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί μετά από συνεννόηση των διευθυντών των δύο σχολείων. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών μας με το ειδικό αυτό σχολείο και την αποστολή του αλλά και η εξοικείωσή τους με τη διαφορετικότητα.

    Μετά τη θερμή υποδοχή που έτυχαν οι μαθητές μας από τη διευθύντρια, Φωτεινή Γρηγορίου, και διδάσκοντες του ΕΕΕΕΚ, ενημερώθηκαν από την  ίδια για τη λειτουργία και τους σκοπούς του ιδρύματος, όπως επίσης για τις ιδιαιτερότητες των ατόμων που φοιτούν σε αυτό και τον ενδεδειγμένο τρόπο με τον οποίο καλούμαστε να τους αντιμετωπίζουμε στη συνάντηση μαζί τους. Προσφέρθηκε κέρασμα, κουλουράκια σε σχήμα καρδιάς (14η Φεβρουαρίου) που είχαν ετοιμάσει μαθητές στου ΕΕΕΕΚ στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του σχολείου και αναψυκτικό.

   Στη συνέχεια οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του ΕΕΕΕΚ κατά ομάδες, παρακολούθησαν τη διδασκαλία και ασκήθηκαν στην επεξεργασία πηλού, στο φύτεμα φυτών σε φυτώρια και στην παρασκευή γλυκισμάτων. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος γνωρίστηκαν με μαθητές και μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ, μίλησαν μαζί τους, τραγούδησαν και δημιούργησαν μία ζεστή ατμόσφαιρα.

   Με την επιστροφή τους στο σχολείο οι μαθητές μας δήλωσαν ότι ήταν γι’ αυτούς μια πρωτόγνωρη αλλά και συγκλονιστική εμπειρία, καθώς η επικοινωνία με άτομα με αναπηρίες για αρκετούς  είναι από σπάνια έως ανύπαρκτη.

  Απώτερος στόχος της δράσης αυτής είναι η διοργάνωση  εκδήλωσης στο σχολείο μας, κατά την οποία θα γίνει διάχυση της γνώσης και εμπειρίας των μαθητών που επισκέφτηκαν το ΕΕΕΕΚ και στην υπόλοιπη μαθητική κοινότητα του 8ου Γυμνασίου.

   

ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Τη Δευτέρα 10/12/18 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας, προβολές διαδραστικών ταινιών εκπαιδευτικού περιεχομένου, από τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ”, ο οποίος έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Για την Α΄ Τάξη προβλήθηκε η ταινία: “Αρχαία Ελλάδα”, για τη Β΄ Τάξη η ταινία: “Λέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό” και στην Γ΄ Τάξη η ταινία: “Νικάμε τη Βία και τον Σχολικό Εκφοβισμό”. Κατά τη διάρκεια της προβολής οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα με τηλεχειριστήρια να επιλέγουν εκδοχές που αφορούσαν την εξέλιξη της ταινίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις παραπάνω ταινίες και προβληματίστηκαν με τη θεματολογία τους.