Εκστρατεία Ecomobility

Εκστρατεία Ecomobility

  Το σχολείο μας την τρέχουσα σχολική χρονιά,  2017-18, συμμετείχε στην εκστρατεία  Ecomobility που διοργανώνει ο Εθελοντικός Οργανισμός για το αστικό περιβάλλον Ecocity. Θέμα  της εκστρατείας είναι η οικολογική μετακίνηση των κατοίκων της πόλης. Την ομάδα εργασίας αποτέλεσαν επτά μαθητές της Γ΄ Τάξης : Αγγελής Σταμάτης, Αθανασιάδης Ευάγγελος, Καραγιάννης Δημήτριος, Καπίτσας Αλέξανδρος, Μπλάνα Μαρία, Τελχά Φίλιππος, Τσαντάρας Ευστάθιος.

    Η ομάδα συγκέντρωσε στοιχεία (φωτογραφίες, ερωτηματολόγια, συνεντεύξεις)  που αφορούν προβλήματα στην κυκλοφορία και μετακίνηση των πολιτών στην πόλη του Βόλου και ιδιαίτερα στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας, ερεύνησε την πραγματικότητα στις χώρες της Ευρώπης και προχώρησε σε προτάσεις βελτίωσης των συνθηκών στην πόλη μας.

    Η εργασία της παρουσιάστηκε με επιτυχία σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου στην Παλαιά Ηλεκτρική, στις 28 Φεβρουαρίου 2018, παράλληλα με την εργασία Freemobility του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

   Στην τελική αξιολόγηση, η οποία ανακοινώθηκε σε επίσημη  τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 21 Απριλίου το σχολείο μας κατατάχθηκε στις δέκα καλύτερες προτάσεις (έβδομο ανάμεσα σε τριάντα πέντε που συμμετείχαν)  όσον  αφορά τις καινοτόμες προτάσεις και πήρε το τρίτο βραβείο στην εικαστική δημιουργία (ζωγραφική σύνθεση σε πανό)


 

vlcsnap 2018 03 07 10h25m05s796

vlcsnap 2018 03 07 10h24m49s828