Δραστηριότητες ομάδας

 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Η πολιτιστική ομάδα «Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά»:

Συνεργάστηκε με τη χορωδία εκπαιδευτικών τον Ιούνιο του 2008 και τα Χριστούγεννα του 2008 συμπράττοντας από κοινού σε συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου και το Πνευματικό Κέντρο Βόλου αντίστοιχα.

Στις 29 Μαΐου 2009 στα «πλαίσια της συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας» παρουσίασε στην Παλαιά Ηλεκτρική Βόλου Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Από το παρελθόν στο παρόν και από το παρόν στο μέλλον» με τεράστια επιτυχία. Η ΕΚΠΟΛ ανέβασε την παράσταση στο Internet.

Στις 2 Οκτωβρίου 2010 ανέβασε στην Παλαιά Ηλεκτρική  Βόλου μουσικοθεατρική παράσταση.  Με κεντρικό θέμα την Ελληνική  ταινία «Της κακομοίρας» των Χρήστου και Γιάννη Γιαννακόπουλου και διασκευασμένο σενάριο από την ομάδα, αφού το προσάρμοσε στα δικά της δεδομένα το παρουσίασε ως μιούζικαλ.

Η παράσταση επαναλήφθηκε στις 2 Απριλίου 2011 στον ίδιο χώρο, με συμβολικό κουπόνι 5 ευρώ. Όλα τα έσοδα της παράστασης δόθηκαν  για φιλανθρωπικό σκοπό υπέρ ΕΛΕΠΑΠ, στα πλαίσια του εθελοντισμού και της προσφοράς.


Στις 30 Οκτωβρίου 2010
τα Μουσικοθεατρικά Εναλλακτικά πήραν πρώτο Πανελλήνιο βραβείο για την ιστοσελίδα που δημιούργησαν με θέμα τη σχολική ζωή (κατόπιν διδασκαλίας και εκμάθησης πως δημιουργούνται ιστοσελίδες από την κ.Παπαθανασίου) με την οποία πήραν μέρος στο 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ, «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας»,  ΜΕ ΤΗ Ν ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 συμμετείχε στην Μουσική παράσταση «Ένας Ουρανός με αστέρια» που παρουσιάστηκε στο θερινό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» και  συνδιοργανώθηκε από το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ, Βολιώτικη χορωδία, χορωδία εκπαιδευτικών Ν. Mαγνησίας και σύλλογο Ελασσονιτών Ν.Μαγνησίας.

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 παρουσίασε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου….! Για τις ανάγκες της παράστασης βεβαίως, βεβαίως….!». Διασκευάζοντας το αντίστοιχο σενάριο του Αλέκου Σακελάριου, ανέβηκαν πάνω στη σκηνή της Παλαιάς Ηλεκτρικής Βόλου 100 άτομα(80 του γυμνασίου, 16 του Λυκείου, μία φοιτήτρια και τρεις καθηγήτριες) σε μια απόλυτα πετυχημένη παράσταση, τα έσοδα της οποίας(συμβολικό κουπόνι 3 ευρώ) διατέθηκαν για τη σίτιση απόρων παιδιών της Ν. Δημητριάδας.

 

Σε συνεργασία με το 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας:

α)η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε και στη συνέχεια η επεξεργασία του βίντεο καθώς και η παραγωγή του DVD της παράστασης, έγινε στο Εργαστήριο οπτικοακουστικών Συστημάτων του Ηλεκτρονικού τομέα του 2ου ΕΠΑΛ(1ο ΣΕΚ) από  εκπαιδευτικό και μαθητές του τμήματος Συστημάτων Επικοινωνιών.

β)Τα τραγούδια της παράστασης ηχογραφήθηκαν στο στούντιο ηχογράφησης του παραπάνω σχολείου και παράχθηκε το αντίστοιχο cd, τον Απρίλιο του 2013.

γ)Στο ίδιο στούντιο ηχογραφήθηκε και το τραγούδι «Δρόμοι Παλιοί» σε στίχους Μανώλη Αναγνωστάκη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, τον Ιούνιο του 2013.

Το ηχογραφημένο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, στάλθηκε διαδικτυακά στις τέσσερις χώρες(Ρουμανία, Πολωνία, Ιταλία, Τουρκία)με τις οποίες το σχολείο μας συνέπραξε στο πρόγραμμα Comenius, με κοινό θέμα «Stars over Europe». Ζητήθηκε οι μαθητές των εκεί σχολείων που συμμετείχαν στο Comenius να μάθουν να τραγουδούν το εν λόγω τραγούδι.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, στα πλαίσια της συνάντησης στο σχολείο μας, των χωρών που συμμετείχαν στο Comenius και των δράσεων που αναπτύχθηκαν, οι μαθητές των ξένων χωρών και τα παιδιά της πολιτιστικής μας ομάδας, κατόπιν σύντομων κοινών προβών, ερμήνευσαν σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και με απόλυτη επιτυχία το τραγούδι σε εκδήλωση του σχολείου μας.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 διοργάνωσε Μουσικοθεατρική Χριστουγεννιάτικη παράσταση στο χώρο του σχολείου.

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, πραγματοποίησε Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου με τίτλο «Μια φάτνη λόγου και μελωδίας», η οποία βιντεοσκοπήθηκε και δημιουργήθηκε και το cd της συναυλίας.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2014 διοργάνωσε απογευματινό gala στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με καλεσμένα τα παιδιά του ορφανοτροφείου Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδας Βόλου.

Στις 31 Οκτωβρίου 2014 σε συνεργασία με την φιλανθρωπική γυναικεία οργάνωση Inner Wheel παρουσίασε το θεατρικό μέρος της παράστασης «Bonjour madame Σουσού» ( διασκευή του έργου Μαντάμ Σουσού του Δημητρίου Ψαθά) στο θεατράκι του Ορφανοτροφείου Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδας Βόλου. Τα έσοδα από την παράσταση διατέθηκαν για την αγορά ρουχισμού(φόρμες και αθλητικά παπούτσια για τα παιδιά του ιδρύματος)

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποίησε Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου με τίτλο «Μια φάτνη λόγου και μελωδίας, 2014», η οποία βιντεοσκοπήθηκε και ηχογραφήθηκε και δημιουργήθηκαν τα DVD και CD της συναυλίας.


Την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 παρουσίασε στην Παλαιά Ηλεκτρική Βόλου ολοκληρωμένη την μουσικοθεατρική παράσταση «Bonjour madame Σουσού».

Όλα τα έσοδα της παράστασης  διατέθηκαν για το σύλλογο γονιών, παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια « ΦΛΟΓΑ» Βόλου. Δημιουργήθηκε το DVD της παράστασης

Την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 συγκέντρωσε, συσκεύασε και παρέδωσε ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα στο Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους» στο Βόλο.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 συμμετείχε με το θεατρικό τμήμα(32 Μαθητές) στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια τα εν Δίω» παρουσιάζοντας τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στο Αρχαίο Θέατρο του ιερού χώρου του Δίον.

Στο Διεθνές αυτό Φεστιβάλ παρουσιάσθηκαν είκοσι δρώμενα. Η  πρόκριση της ομάδας έγινε ανάμεσα σε 335 σχολεία και Πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού και είναι άκρως τιμητική για το σχολείο μας, την πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας (Το μοναδικό από την κεντρική Ελλάδα).

Την Δευτέρα 23 και την Τετάρτη 25  Ιανουαρίου 2017  παρουσίασε μουσικοθεατρική διασκευή έργου του Αριστοφάνη με τίτλο «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΑΙ», στην Παλαιά Ηλεκτρική Βόλου. Υπήρχε κουπόνι εθελοντικής προσφοράς 5 ευρώ για τη ΦΛΟΓΑ.

 Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 διοργάνωσε Μουσικοθεατρική Χριστουγεννιάτικη παράσταση στο χώρο του σχολείου με τίτλο «Μια φάτνη λόγου και μελωδίας, 2017»

Την Δευτέρα 11 και την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 παρουσίασε μουσικοθεατρική διασκευή έργου του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο «Υπάρχει και φιλότιμο», στην Παλαιά Ηλεκτρική Βόλου. Υπήρχε κουπόνι εθελοντικής προσφοράς 5 ευρώ για τη ΦΛΟΓΑ.

Βραβεύτηκε για σειρά ετών από το Δήμο Βόλου, για την πολιτιστική προσφορά στον τόπο μας.

Πραγματοποίησε εξορμήσεις στην Αθήνα και παρακολουθήθηκαν παραστάσεις στη Λυρική σκηνή, στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και σε άλλα θέατρα των Αθηνών. Έγιναν επισκέψεις στο Ευγενίδειο ίδρυμα, τα μουσεία Εθνικό, Ακρόπολης, Αφής, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ΟΤΕ και στην Ακρόπολη. Έγιναν απαγγελίες στο Σούνιο.

 Το 2008 πραγματοποιήθηκε ταξίδι στην Ρώμη-Φλωρεντία.

Το 2010 πραγματοποιήθηκε ταξίδι στην Βαρκελώνη.

Το 2011 πραγματοποιήθηκε ταξίδι στο Μιλάνο και στη Βενετία.

Το 2012 πραγματοποιήθηκε ταξίδι στο Σάλτσμπουργκ, Ίνσμπρουκ, Μόναχο.
Το 2018 πραγματοποιήθηκε ταξίδι στο Μόναχο, Βιέννη προσκεκλημένοι από το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου.