Την Τρίτη 16/04/2019  θα γίνει ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης του σχολείου μας για τους τύπους των Λυκείων που μπορούν να ακολουθήσουν μετά το πέρας των γυμνασιακών τους σπουδών και τις προοπτικές τους. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου από την κυρία Αγγελική Καραμπατζάκη, υπεύθυνη του ΚΕΣΣΥΠ. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να λύσουν απορίες τους, ώστε να βοηθηθούν στην απόφασή τους για τον τύπο Λυκείου που θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά, μια απόφαση με ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα για το μέλλον τους. Στις επόμενες ημέρες θα κληθούν να  υποβάλουν στο σχολείο δήλωση προτίμησης Λυκείου, με βάση την οποία η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης θα προγραμματίσει την κατανομή των μαθητών στα Λύκεια.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας  πραγματοποιεί παζάρι με πασχαλινές λαμπάδες στο χώρο του σχολείου κατά τις ημέρες:  Δευτέρα 15/04, Τρίτη 16/04 και Τετάρτη 17/04,  10.00 -12.00 π.μ.  Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Αγαπητέ Γονέα, αγαπητέ Κηδεμόνα

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Κέντρο Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΚΕ.ΣΥ. Μαγνησίας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου

σας προσκαλούν

στην 4η Ενημερωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού

« Οι Γονείς Μαθαίνουν για τα Λύκεια »

Η Ενημερωτική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο Ι. Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα). Η Συνάντηση έχει σαν σκοπό να ενημερώσει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξεως των Γυμνασίων της Μαγνησίας για τα χαρακτηριστικά των δύο τύπων Λυκείων, του Γενικού και του Επαγγελματικού, μεταξύ των οποίων πρόκειται να επιλέξει ο μαθητής ή η μαθήτρια για τη συνέχιση των σπουδών του/της μετά την αποφοίτησή του/της από το Γυμνάσιο.

Στη Συνάντηση θα κατατοπιστείτε σφαιρικά

για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες των σπουδών στους δύο τύπους Λυκείων, τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια που τους παρέχει ο κάθε τύπος, τις προοπτικές τους σχετικά με τη μελλοντική ένταξη των μαθητών και μαθητριών σε επόμενο εκπαιδευτικό στάδιο και στον επαγγελματικό στίβο.

Στην 4η Ενημερωτική Συνάντηση Μαθητικού Προσανατολισμού θα μιλήσουν:

  • Ο κ.Ηλίας Κουτσερής, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες ενός Γονέα μπροστά στο δίλημμα επιλογής τύπου Λυκείου από το παιδί του.

  • Η κ. Βάσσα Παρασκευά, Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.).

  • Οι κ.κ. Ελευθέριος Καλτσογιάννης και Ηλίας Οικονόμου, Υποδιευθυντές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.).

  • Η κ. Καραμπατζάκη Αγγελική, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Υπεύθυνη του Κέντρου Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΚΕ.ΣΥ. Μαγνησίας, για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.).

  • Ο κ. Πλαγεράς Αντώνιος, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού,Υπεύθυνος του ΚέντρουΕκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΚΕ.ΣΥ. Μαγνησίας, για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.).

Το Προεδρείο της εκδήλωσης θα αποτελείται από: την κ. Φασουράκη Ρηγώ, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τον κ. Τσουλκανάκη Δημήτριο, Διευθυντή του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου και τον κ. Τσοκανάκη Ιωάννη, Διευθυντή του 1ου Ε.Κ. Νέας Ιωνίας.

   

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΜαγνησίας

Δρ Σωκράτης ΣαβελίδηςΒράβευση μαθητών/τριών του σχολείου μας σε ποιητικό διαγωνισμό Heiku στη γαλλική γλώσσα.

    Για δεύτερη χρονιά μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γαλλικών κας Σκοπελίτου Γεωργίας συμμετείχαν σε διαγωνισμό ποίησης Heiku με θέμα την ειρήνη, σε εθνικό επίπεδο.

   Και την περασμένη χρονιά είχαν διακριθεί και φέτος κατέκτησαν το Βραβείο της Δεύτερης κατηγορίας και την πρόκρισή τους για συμμετοχή  στο  διαγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

   Οι μαθητές/τριες που βραβεύθηκαν είναι : ο Γιάννης Σταματίου, η Μαριέτα Σπυρέλη και η Ελένη Χριστοδούλου της Γ΄ Τάξης.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών του Σχολείου μας θα ήθελαν να σας ενημερώσουν ότι η βαθμολογία των μαθητών μας για το Α΄ Τετράμηνο θα δοθεί στους γονείς/κηδεμόνες την Τετάρτη 06/02/19 και ώρα 1:45΄μ.μ. στις αίθουσες των τμημάτων του Σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, πριν λίγες μέρες, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων προκειμένου να διανεμηθούν σε οικογένειες μαθητών μας που έχουν ανάγκη, για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση αυτή του Συλλόγου και μέχρι σήμερα Πέμπτη 20/12/18 συγκέντρωσαν επαρκή ποσότητα τροφίμων για να καλύψει τις ανάγκες αρκετών οικογενειών. Μέρος των τροφίμων αυτών θα διατεθούν επίσης για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου. Για τον λόγο αυτό ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας συγχαίρουν και  ευχαριστούν θερμά τους μαθητές και τους γονείς τους, ευχόμενοι Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένη η νέα Χρονιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ξεκινά η διαδικασία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Σχολείο μας με την πρόσληψη Εκπαιδευτικών και τη δημιουργία Τμημάτων. Για τη φετινή σχολική χρονιά 2018-19, τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 18/12/18 και θα λειτουργήσουν Τμήματα Νεοελληνικής Γλώσσας, Αρχαίων, Μαθηματικών και Φυσικής για την Α΄ Τάξη. Τα μαθήματα θα γίνονται στο Σχολείο μας μετά το τέλος του 6ώρου και θα αρχίζουν στη 13:20΄ σύμφωνα με το εξής Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας:

 

ΩΡΕΣ

ΤΡΙΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ

Φυσική

Μαθηματικά

Νεοελλ. Γλώσσα

Μαθηματικά

Νεοελλ. Γλώσσα

Μαθηματικά

Νεοελλ. Γλώσσα

Αρχαία

 

Αρχαία

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                               ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ. ΒΟΛΟΥ                 Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (1ος όρ.)                                 Επικοινωνία: enwsigonewnvolou@gmail.com , http://enosigoneonvolou.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζεται η «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ»

Ο πολιτιστικός φορέας της Ι.Μ.Δ «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», συνδιοργανώνει με την «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού» και την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, την υλοποίηση του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων», η οποία συνεχίζεται με σημαντική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.                                                                             Τα εργαστήρια-παρουσιάσεις, γίνονται υπό την επιστημονική επιστασία του Περιφερειακού Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Θεσσαλίας για τον κλάδο Πληροφορικής Δρ Αλέξανδρου Καπανιάρη και του Υπεύθυνου Σ.Σ.Ν. Αντωνίου Πλαγερά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.                                                                                                Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων», έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία.                                                                                                                                    Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία. θα πραγματοποιηθούν οκτώ μηνιαίες συναντήσεις, (η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο) μία Τετάρτη τον μήνα, ώρες 17.00 – 19.30 στις οποίες θα προσφέρεται και ενημερωτικό υλικό στους γονείς. Μπορούν να συμμετάσχουν γονείς, που είτε έχουν δηλώσει ήδη την εγγραφή τους, είτε και άλλοι που το επιθυμούν. Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και περισσότερες ομιλίες, μπορούν, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία, να κάνουν την αίτησή τους και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .                                                                                                            Χώρος υλοποίησης: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, Διεύθυνση: Νότια Πύλη, 38334, Βόλος

Οι επόμενες συναντήσεις –ομιλίες

(3η) Συνάντηση Τετάρτη 12/12/2018

Ώρα 17.00 – 19.30 «Ακτινοβολία ηλεκτρονικών συσκευών, πόσο επηρεάζουν τους έφηβους, μύθοι και αλήθειες» Απόστολος Πουρτσίδης Παιδίατρος-Αιματολόγος-Ογκολόγος, Δ/ντής ΕΣΥ, Ογκολογικό Τμήμα Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α. Κυριακού» Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).

(4η) Συνάντηση Τετάρτη 16/1/2019

Ώρα 17.00 – 19.30 «Η εφηβεία στην καθημερινότητα του σχολείου» Αρετή Τζανετοπούλου Εκπαιδευτικός Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητέ γονέα/κηδεμόνα

Ο Σύλλογος Γονέων όπως κάθε χρόνο σε συνεργασία με το σχολείο μας διοργανώνει

Παζάρι με χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικές χειροτεχνίες, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό. Το Παζάρι θα λειτουργήσει τις πρωινές ώρες 09.00-12.00 στο ισόγειο του σχολείου, την Πέμπτη 13/12/2018 και την Παρασκευή 14/12/2018.

Παράλληλα πραγματοποιείται συγκέντρωση τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες της περιοχής μας που έχουν ανάγκη.

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε και να συνεισφέρετε στην προσπάθειά μας ή σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης να συνεισφέρετε μέσω των παιδιών σας.

Ευχαριστούμε - Καλές Γιορτές

Page 1 of 2