Παρακαλούμε τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών που δεν έχουν προσέλθει στο σχολείο για τη συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης με τα στοιχεία επικοινωνίας τους να προσέλθουν (με μάσκα προστασίας),  για να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους,  επικαιροποιώντας τα στοιχεία που διαθέτουμε από το Δημοτικό σχολείο προέλευσης των παιδιών.   Παρακαλούμε να διαβάσετε το μήνυμα της Γ. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για το τηλεοπτικό spot αναφορικά με τη χρήση της μάσκας προστασίας από τον κορωνοϊό.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2020 Αριθ. Πρωτ. 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

TAX. Δ/ΝΣΗ: Κηφισίας 37-39, 151 23 Μαρούσι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σ. Μαρκαντωνάκη ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 213 1510 914 Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδροιιείο

Προς:

Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας

(με την παράκληση να το κοινοποιήσουν στα Γραφεία Συντονιστών)

ΘΕΜΑ: Προβολή και προώθηση του ενημερωτικού μηνύματος νια χρήοη μάσκας λόνω κορωνοϊού

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της αποστολής της και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, δίνει στη δημοσιότητα ένα ενημερωτικό τηλεοπτικό μήνυμα, με θέμα την προώθηση της χρήσης μάσκας από τα παιδιά.

Το μήνυμα «0Ι ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ» διάρκειας 40 δευτερολέπτων αποσκοπεί στην εξοικείωση των παιδιών αλλά και των ενηλίκων, με τη χρήση της μάσκας για λόγους αποφυγής διασποράς του νέου κορωνοϊού Covrd-19.

Παρακαλούμε για τη συμβολή σας στην προώθηση της ενημέρωσης προς τους πολίτες με:

(α) ανάρτηση του μηνύματος στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας σας και

(β) προώθηση του στους Δήμους για περαιτέρω χρήση.

Για τη λήψη του τηλεοπτικού σποτ από το YouTube αντιγράφετε τη διεύθυνση: https://youtu.be/9Snu8BTxu2Q

Εναλλακτικά το βρίσκετε στο www.civilprotection.gr/πεδίο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ/ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΠΟΤ.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δημοσίευσε τις Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες.

   Παρακαλούμε τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών να ενημερωθούν από τον παρακάτω σύνδεσμο eody.gov.gr

για το έγγραφο με τις ενέργειες που τους αφορούν σε περίπτωση που το παιδί εμφανίσει συμπτώματα στο σπίτι ή στο σχολείο.

Ευχαριστούμε

   

Ενημερώνουμε τους μαθητές του 8ου Γυμνασίου και τους κηδεμόνες τους ότι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο  σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος Αγιασμός της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας. Ο Αγιασμός θα τελεστεί από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο στις 12:00 και θα παρευρεθούν και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Στην τελετή του Αγιασμού θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία των μαθητών (σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου), η οποία θα προέλθει από τα πενταμελή Συμβούλια των τμημάτων της Β΄ και Γ΄ Τάξης και μετά από κλήρωση για την Α΄Τάξη. Μετά το πέρας της τελετής οι ιερείς θα περάσουν από τις αίθουσες να ευλογήσουν τους υπόλοιπους μαθητές.

Πότε θα προσέλθουν οι μαθητές στο σχολείο

Οι μαθητές της Α΄Τάξης θα προσέλθουν στις 11:00 η ώρα και αφού κατανεμηθούν σε τμήματα θα οδηγηθούν στις αίθουσές τους, όπου οι εκπαιδευτικοί θα τους μιλήσουν για το νέο τους σχολείο. Στη συνέχεια θα κάνουν διάλειμμα έως την ώρα του Αγιασμού που θα περάσουν πάλι στις αίθουσες.

Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης θα προσέλθουν στις 11:30 και θα περάσουν απευθείας στις αίθουσές που θα τους υποδειχθούν, ανάλογα με το τμήμα στο οποίο ανήκουν από την προηγούμενη χρονιά.

Για τη μάσκα

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα πρέπει να φορούν κατά την προσέλευσή τους και την παραμονή τους στην αίθουσα μάσκα. Οι εκπαιδευτικοί θα τους ενημερώσουν για την αναγκαιότητα και τη σωστή χρήση της.

Για τα βιβλία

Επειδή ο Αγιασμός θα γίνει σε προχωρημένη ώρα και για την αποφυγή συνωστισμού αλλά και κόπωσης των μαθητών/τριών σε αναμονή, η διανομή βιβλίων θα γίνει την επομένη.

*Για κάθε πιθανή νέα ενημέρωσή σας παρακαλούμε παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας.

Ευχόμαστε σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριές μας μια Καλή και Εποικοδομητική σχολική χρονιά. Οι όποιες δυσκολίες να αντιμετωπισθούν με σύμπνοια και να οδηγήσουν στην ωριμότητα.

 

 

Ενημερώνουμε τους/τις μαθητές/τριες και τους κηδεμόνες τους ότι η βαθμολογία τετραμήνου έχει αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του κηδεμόνα. Όσοι δεν έλαβαν τον έλεγχο, επειδή δε διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση, θα πρέπει να περάσουν από το σχολείο για να τον παραλάβουν τις ημέρες Τρίτη 23/06 και  Πέμπτη 25/06, καθώς τις άλλες ημέρες το σχολείο είναι κλειστό λόγω Πανελλαδικών εξετάσεων. Τις ίδιες ημέρες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του σχολείου.

        Από τη Διεύθυνση

ΘΕΜΑ : «Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την ηλεκτρονική εφαρμογή e-εγγραφές»

O ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής eεγγραφές.

Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές γίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε: α. να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή β. να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα.

 Η διεύθυνση κατοικίας βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια είναι αυτή η οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Σε περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

 Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα η οποία θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.

 Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο να σας δώσουν τον αριθμό.

 Η κατανομή των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης σε Γενικά Λύκεια γίνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια, για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη χωροταξική κατανομή μπορείτε να καλείτε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται. Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2020-21.

Από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε.

Page 1 of 6