Σας προσκαλούμε σε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης κηδεμόνων - εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 18.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του σχολείου μας. Στην συνάντηση θα ενημερωθούν οι κηδεμόνες για το σχολείο και τον κανονισμό λειτουργίας του και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τη φοίτηση των μαθητών/ριών. Επίσης θα παραβρίσκεται και εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων, η οποία θα ενημερώσει για την λειτουργεία του.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Ο Διευθυντής - ο σύλλογος Διδασκόντων

Ξεκινά και φέτος το εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής του σχολείου μας. Τα μαθήματα θα είναι δύωρα και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από τις 13.10 μέχρι τις 15.00. Επιπλέον για την προετοιμασία των μαθητών που θέλουν να συμμετάσχουν στους φετινούς διαγωνισμούς Ρομποτικής θα πραγματοποιούνται συναντήσεις τις Κυριακές για τρείς ώρες από τις 11.00 μέχρι και τις 14.00.

robotV5

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού, το Σχολείο μας πραγματοποίησε μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων και περίπατο στον Λόφο της Γορίτσας. Στον περίπατο, που είχε μεγάλη επιτυχία, συμμετείχαν 100 περίπου μαθητές και 6 εκπαιδευτικοί. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η διάθεση και το κέφι όλων των συμμετεχόντων.

goritsa1

goritsa

 

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00΄π.μ. στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας. Μετά τον Αγιασμό θα δοθούν στους μαθητές τα σχολικά τους βιβλία.

         Την Τρίτη 16/04/2019  θα γίνει ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης του σχολείου μας για τους τύπους των Λυκείων που μπορούν να ακολουθήσουν μετά το πέρας των γυμνασιακών τους σπουδών και τις προοπτικές τους. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου από την κυρία Αγγελική Καραμπατζάκη, υπεύθυνη του ΚΕΣΣΥΠ. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να λύσουν απορίες τους, ώστε να βοηθηθούν στην απόφασή τους για τον τύπο Λυκείου που θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά, μια απόφαση με ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα για το μέλλον τους. Στις επόμενες ημέρες θα κληθούν να  υποβάλουν στο σχολείο δήλωση προτίμησης Λυκείου, με βάση την οποία η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης θα προγραμματίσει την κατανομή των μαθητών στα Λύκεια.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας  πραγματοποιεί παζάρι με πασχαλινές λαμπάδες στο χώρο του σχολείου κατά τις ημέρες:  Δευτέρα 15/04, Τρίτη 16/04 και Τετάρτη 17/04,  10.00 -12.00 π.μ.  Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Αγαπητέ Γονέα, αγαπητέ Κηδεμόνα

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Κέντρο Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΚΕ.ΣΥ. Μαγνησίας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου

σας προσκαλούν

στην 4η Ενημερωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού

« Οι Γονείς Μαθαίνουν για τα Λύκεια »

Η Ενημερωτική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο Ι. Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα). Η Συνάντηση έχει σαν σκοπό να ενημερώσει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξεως των Γυμνασίων της Μαγνησίας για τα χαρακτηριστικά των δύο τύπων Λυκείων, του Γενικού και του Επαγγελματικού, μεταξύ των οποίων πρόκειται να επιλέξει ο μαθητής ή η μαθήτρια για τη συνέχιση των σπουδών του/της μετά την αποφοίτησή του/της από το Γυμνάσιο.

Στη Συνάντηση θα κατατοπιστείτε σφαιρικά

για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες των σπουδών στους δύο τύπους Λυκείων, τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια που τους παρέχει ο κάθε τύπος, τις προοπτικές τους σχετικά με τη μελλοντική ένταξη των μαθητών και μαθητριών σε επόμενο εκπαιδευτικό στάδιο και στον επαγγελματικό στίβο.

Στην 4η Ενημερωτική Συνάντηση Μαθητικού Προσανατολισμού θα μιλήσουν:

  • Ο κ.Ηλίας Κουτσερής, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες ενός Γονέα μπροστά στο δίλημμα επιλογής τύπου Λυκείου από το παιδί του.

  • Η κ. Βάσσα Παρασκευά, Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.).

  • Οι κ.κ. Ελευθέριος Καλτσογιάννης και Ηλίας Οικονόμου, Υποδιευθυντές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.).

  • Η κ. Καραμπατζάκη Αγγελική, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Υπεύθυνη του Κέντρου Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΚΕ.ΣΥ. Μαγνησίας, για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.).

  • Ο κ. Πλαγεράς Αντώνιος, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού,Υπεύθυνος του ΚέντρουΕκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΚΕ.ΣΥ. Μαγνησίας, για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.).

Το Προεδρείο της εκδήλωσης θα αποτελείται από: την κ. Φασουράκη Ρηγώ, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τον κ. Τσουλκανάκη Δημήτριο, Διευθυντή του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου και τον κ. Τσοκανάκη Ιωάννη, Διευθυντή του 1ου Ε.Κ. Νέας Ιωνίας.

   

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΜαγνησίας

Δρ Σωκράτης ΣαβελίδηςΒράβευση μαθητών/τριών του σχολείου μας σε ποιητικό διαγωνισμό Heiku στη γαλλική γλώσσα.

    Για δεύτερη χρονιά μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γαλλικών κας Σκοπελίτου Γεωργίας συμμετείχαν σε διαγωνισμό ποίησης Heiku με θέμα την ειρήνη, σε εθνικό επίπεδο.

   Και την περασμένη χρονιά είχαν διακριθεί και φέτος κατέκτησαν το Βραβείο της Δεύτερης κατηγορίας και την πρόκρισή τους για συμμετοχή  στο  διαγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

   Οι μαθητές/τριες που βραβεύθηκαν είναι : ο Γιάννης Σταματίου, η Μαριέτα Σπυρέλη και η Ελένη Χριστοδούλου της Γ΄ Τάξης.

Page 1 of 2