ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

   

Ενημερώνουμε τους μαθητές του 8ου Γυμνασίου και τους κηδεμόνες τους ότι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο  σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος Αγιασμός της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας. Ο Αγιασμός θα τελεστεί από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο στις 12:00 και θα παρευρεθούν και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Στην τελετή του Αγιασμού θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία των μαθητών (σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου), η οποία θα προέλθει από τα πενταμελή Συμβούλια των τμημάτων της Β΄ και Γ΄ Τάξης και μετά από κλήρωση για την Α΄Τάξη. Μετά το πέρας της τελετής οι ιερείς θα περάσουν από τις αίθουσες να ευλογήσουν τους υπόλοιπους μαθητές.

Πότε θα προσέλθουν οι μαθητές στο σχολείο

Οι μαθητές της Α΄Τάξης θα προσέλθουν στις 11:00 η ώρα και αφού κατανεμηθούν σε τμήματα θα οδηγηθούν στις αίθουσές τους, όπου οι εκπαιδευτικοί θα τους μιλήσουν για το νέο τους σχολείο. Στη συνέχεια θα κάνουν διάλειμμα έως την ώρα του Αγιασμού που θα περάσουν πάλι στις αίθουσες.

Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης θα προσέλθουν στις 11:30 και θα περάσουν απευθείας στις αίθουσές που θα τους υποδειχθούν, ανάλογα με το τμήμα στο οποίο ανήκουν από την προηγούμενη χρονιά.

Για τη μάσκα

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα πρέπει να φορούν κατά την προσέλευσή τους και την παραμονή τους στην αίθουσα μάσκα. Οι εκπαιδευτικοί θα τους ενημερώσουν για την αναγκαιότητα και τη σωστή χρήση της.

Για τα βιβλία

Επειδή ο Αγιασμός θα γίνει σε προχωρημένη ώρα και για την αποφυγή συνωστισμού αλλά και κόπωσης των μαθητών/τριών σε αναμονή, η διανομή βιβλίων θα γίνει την επομένη.

*Για κάθε πιθανή νέα ενημέρωσή σας παρακαλούμε παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας.

Ευχόμαστε σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριές μας μια Καλή και Εποικοδομητική σχολική χρονιά. Οι όποιες δυσκολίες να αντιμετωπισθούν με σύμπνοια και να οδηγήσουν στην ωριμότητα.