Συμμετοχή του 8ου Γυμνασίου στον Πανελλήνιο διαγωνισμός Εκπ. Ρομποτικής Θεσσαλίας WRO 2019

Το παρών του έδωσε και φέτος το Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου Βόλου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 της WRO Ελλάς για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες αρχάριων, οι οποίοι ξεκίνησαν το μαγικό ταξίδι της ρομποτικής τον φετινό Σεπτέμβρη και δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά στις διαγωνστικές πίστες των Τρικάλων.

Στις 2 Φλεβάρη διεξήχθη στον Βόλο η προκριματική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής First Lego League,  υπό την ευθύνη της ομάδας TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 100 μαθητές σε έντεκα ομάδες απ’ όλη τη Θεσσαλία, ανάμεσα τους και η ομάδα "SpongeBots" του εργαστηρίου εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου Βόλου. Η ομάδα μας κατέλαβε μια από τις τέσσερις θέσεις πρόκρισης και θα συμμετάσχει στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 16-17 Μαρτίου 2019. Τους SpongeBots αποτελούν οι:
Δεμίρης Κωνσταντίνος, Κρανάς Κωνσταντίνος, Σταυρακούδης Αρσένης, Βασίλεβα Ιωάννα, Σταματίου Γιάννης, Νικολέρης Κυριαζής, Κουσκουρίδας Στέργιος, Καραγιάννης Δημήτρης και Βογιατζιδόπουλος Γιώργος. Προπονητές: Σαμαράς Νικόλαος Πληροφορικής και Καλογήρου Αναστασία Φυσικής.

Ευχόμαστε στην ομάδα μας καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία στον τελικό!

prizes Prokrimatikoi
Team table spongebots

 

 

 

Στα πλαίσια του διαγωνισμού της First Lego League με τίτλο Into Orbit οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Βόλου σχημάτισαν δεκαμελή ομάδα με την ονομασία "SpongeBots".  Για τους σκοπούς του διαγωνισμού επέλεξαν εντόπισαν και ερεύνησαν ένα πρόβλημα σχετικό με τα διαστημικά ταξίδια. Επέλεξαν λοιπόν το πρόβλημα των διαστημικών σκουπιδιών (Space Debris), μελέτησαν σε βάθος και ερεύνησαν τον παγκόσμιο ιστό σχετικά με το πρόβλημα και τις λύσεις του και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι γνώσεων με σκοπό την την γνωστοποίηση του προβλήματος στην μαθητική κοινότητα και την διάχυση των αποτελεσμάτων. 

Page 1 of 2