Ιστορικό του 8ου Γυμνασίου Βόλου

ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 1982-83ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 1982-83

Στην Αθήνα στις 31 Αυγούστου 1982, ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (τεύχος πρώτο, αριθμός φύλλου 106), το προεδρικό διάταγμα υπ' αριθμόν 586, βάσει του οποίου ιδρύονται σαρανταέξι (46 ) ημερήσια γυμνάσια γενικής εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και το 8ο Γυμνάσιο Βόλου.Έτσι στις 1 Σεπτεμβρίου 1982, υπογράφεται το πρώτο πρακτικό του σχολείου, στο οποίο αναφέρεται η ανάληψη υπηρεσίας της πρώτης Γυμνασιάρχου του 8ου Γυμνασίου Βόλου κυρίας Αλίκης Μούτου.Το σχολείο λόγω έλλειψης κτιρίου φιλοξενήθηκε στο διδακτίριο του 2ου Λυκείου Βόλου και λειτουργούσε σε διπλή βάρδια εναλλάξ  με το 2ο Γυμνάσιο Βόλου.


ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 1998-99

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με προτροπή της διευθύντριας Ειρήνης Βουδουνάρα, αγοράζει τον πρώτο Η/Υ   του σχολείου την Άνοιξη του 1999. Τοποθετείται στο γραφείο της διεύθυνσης μαζί με τον πρώτο εκτυπωτή που αγοράζει η σχολική επιτροπή και αρχίζει ο αυτοματισμός γραφείου από τους καθηγητές του σχολείου Παπαθανασίου Κατερίνα, καθηγήτρια Πληροφορικής και Φασουράκη Περικλή, καθηγητή Τεχνολογίας. Τον Ιούνιο του 1999 δίνονται για πρώτη φορά μηχανογραφημένοι έλεγχοι και απολυτήρια.


ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2000-01

Το σχολικό έτος 2000-01 το σχολείο αποκτά δικό του κτίριο και αρχίζει να λειτουργεί σε πρωινή βάρδια, έχοντας εννέα (9) συνολικά τμήματα γενικής παιδείας (τρία (3) στην πρώτη τάξη, τρία (3) στην δευτέρα τάξη και τρία (3) στη τρίτη τάξη).


ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2007-08

Από το σχολικό έτος 2007-08 το σχολείο αποκτά τρία (3) επιπλέον  τμήματα (αθλητικά), ένα σε κάθε τάξη. Επίσης στο σχολείο αρχίζει να λειτουργεί γραφείο ΓΡΑΣΕΠ με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κάβουρα Χριστίνα, καθηγήτρια Κοινωνικής Αγωγής.Διευθυντής του Γυμνασίου είναι ο Ντούρος Χρήστος, φιλόλογος και υποδιευθυντής ο Φασουράκης Περικλής, καθηγητής Τεχνολογίας. Στο σχολείο εργάζονται συνολικά σαρανταέξι (46) καθηγητές.Το σχολείο διαθέτει δώδεκα (12) αίθουσες διδασκαλίας, τρία (3) εργαστήρια (ένα πληροφορικής, ένα τεχνολογίας και ένα φυσικών επιστημών),  μία αίθουσα τελετών, μία αίθουσα ΓΡΑΣΕΠ, δύο (2) γραφεία καθηγητών, ένα γραφείο διεύθυνσης.Στο σχολείο "τρέχουν" δύο πολιτιστικά προγράμματα με τίτλους "Η μαγεία της Λυρικής μουσικής-Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας", "Σινέ 8ο Γυμνάσιο Βόλου" και ένα περιβαλλοντικό με τίτλο "Τέχνη και απορρίμματα".


ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2008-09

Από το σχολικό έτος  2008-09  στο σχολείο  αρχίζει να  λειτουργεί τμήμα ένταξης  για μαθητές που αντιμετωπίζουν ήπιες μαθησιακές  δυσκολίες. Καταργούνται τα αθλήματα "ρυθμική" και "συγχρονισμένη κολύμβηση" με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο δημιουργούνται δύο αθλητικά τμήματα στην Α' τάξη.Στο σχολείο "τρέχουν" δύο πολιτιστικά προγράμματα με τίτλους "Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά", "Τοιχογραφία και Ακούσματα".


ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2009-10

Οι καθηγητές του τμήματος ένταξης για μαθητές που αντιμετωπίζουν ήπιες μαθησιακές δυσκολίες, συνεχίζουν με επιτυχία το έργο τους. Στο σχολείο "τρέχουν" δύο πολιτιστικά προγράμματα με τίτλους "Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά" και "Η Τεχνική του ΚΟΛΛΑΖ".


ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2010-11

Το σχολικό έτος 2010-11 καταργούνται τα αθλητικά τμήματα του σχολείου (Πανελλαδικά καταργούνται όλα τα αθλητικά σχολεία). Έτσι το σχολείο λειτουργεί με τέσσερα γενικά τμήματα για κάθε τάξη του γυμνασίου. Διευθυντής του Γυμνασίου είναι ο Φασουράκης Περικλής, Τεχνολόγος και υποδιευθύντρια η Παπαθανασίου Κατερίνα, Πληροφορικός.Στο σχολείο "τρέχουν" ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο "Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά" και δύο προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας με τίτλους "Αυτογνωσία, σχέσεις μελών ομάδας, επικοινωνία" και "Επίδραση του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος στην επιλογή του επαγγέλματος και ο ρόλος των ΜΜΕ".


ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-12

Το σχολικό έτος 2011-12  το σχολείο  λειτουργεί με 11 γενικά τμήματα. Συγκεκριμένα με τέσσερα τμήματα για τις τάξεις  Β' και Γ' και τρία για την Α'. Διευθυντής του Γυμνασίου είναι ο Βακρατσάς Απόστολος, Φυσικός και υποδιευθύντρια η Παπαθανασίου Κατερίνα, Πληροφορικός.Στο σχολείο "τρέχουν" έξι συνολικά προγράμματα!Ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο "Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά", ένα πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας με τίτλο "Επαγγέλματα του μέλλοντος", δύο περιβαλλοντικά προγράμματα με τίτλους "Προστατεύουμε τη φύση απαιτούμε καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής-μαθαίνουμε για τη βιολογική γεωργία" και "Ερευνώντας το δάσος, δίπλα στο σχολείο μου", ένα πρόγραμμα φωτογραφίας και ένα πρόγραμμα Αντιμετώπισης της βίας.